Trecutul este terminat, maestre; nu mai există.

Trecutul trăiește în voi în acest Acum, doar ca înțelepciune. Ăsta e câștigul ce vi l-a adus. De aceea în acest Acum voi sunteți cei mai măreți care ați fost vreodată, în toate viețile voastre, deoarece în acest în acest Acum, ați progresat întru cunoaștere dincolo de Acum-ul vostru de ieri. Voi sunteți în acest moment întregul cumulativ a tot ceea ce cunoașteți – cunoaștere câștigată prin experiență – și experiență câștigată prin virtutea numită viață. Iar în fiecare moment în care vă experimentați, voi creați din nou, o nouă aventură întru emoție, și perle de experiență numite înțelepciune.

Există doar Ființa acestui Acum, maestre. Ceea ce este important este acum. Voi sunteți produsul lui Acum. Viața voastră este trăită în Acum. Viitorul vostru este creat în Acum. A trăi cu adevărat ca Ființă în acest Acum, înseamnă a trăi fără legi, reguli și reglementări care inhibă expresia și expansiunea sinelui. Atunci când trăiți ca Ființă, singurul lucru care contează vreodată este acum – nu trecutul, nu viitorul, ci acum-ul – pentru că exact acolo trăiește Dumnezeu.

Când veți înțelege că Acum este tot ceea ce există vreodată,

veți alege inevitabil să vă trăiți viața astfel încât în fiecare moment să trăiți aventura pe care simțămintele din sufletul vostru vă îndemnă să urmăriți, să experimentați orice nu ați mai experimentat vreodată, pentru a vă extinde într-o înțelepciune și mai mare.

Voi nu v-ați întors în acest plan pentru a rezolva anumite lucruri, pe care nici măcar nu vi le amintiți, sau să faceți anumite lucruri pe care se presupune că ar trebui să le faceți dar nimeni nu vă poate spune care sunt acelea. Și totuși vi se spune că tindeți către perfecțiune. Cum puteți realiza vreodată ceva, dacă sunteți în permanență confuzi?

Voi v-ați întors aici în întregime prin alegere,

printr-un corp pe care l-ați ales. Din oul mamei și din sperma tatălui, v-ați creat corpul în scopul exprimării în acest plan al iluziei creative. Nu v-ați întors aici pentru a echilibra ceva ce ați făcut înainte ci, mai degrabă, pentru ați vrut să vă evoluați prin masă și vă completați prin emoțiile câștigate din experimentarea în acest plan.

Voi sunteți aici pentru a afla că oriunde vă aflați, sunteți acolo doar pentru că vreți să fiți acolo. Este voința voastră de a fi acolo. Sunteți aici pentru a reconcilia înțelepciune și a o implementa pe platforma vieții. Sunteți aici, în această viață – și în oricâte alte vieți doriți să fiți aici – ca să jucați în această iluzie și să experimentați toate lucrurile de care are nevoie sufletul vostru pentru a se împlini în înțelepciune. Iar când veți fi doborât aburul bogat al emoției din experiențele voastre în acest plan, nu veți mai avea nevoia sau dorința de a vă întoarce. Și doar voi decideți când ați terminat aici; nimeni altcineva.

Sursă imagine

Voi sunteți aici, maestre, pentru a deveni Dumnezeu.

Și pentru a deveni asta, trebuie să înlăturați din ființa voastră orice lege, orice credință dogmatică, orice practică ritualică și să deveniți nelimitați în procesele voastre de gândire. Dacă doriți o libertate de exprimare nelimitată – un corp care nu va muri niciodată, și pacea și bucuria de a fi – să știți că viața pe care o trăiți este complet nelimitată. Când veți ști asta, așa veți deveni, căci orice dorești și orice ști ca adevăr în ființa ta, așa va fi. Aceasta este singura lege pe care ai nevoie să o accepți vreodată în împărăția ta.

Să știți că niciodată nu va trebui să plătiți pentru nimic din ceea ce ați gândit sau ați făcut vreodată în această viață sau în orice viață, atâta timp cât vă iertați pentru acel lucru. Iertarea de sine este actul divin care înlătură din sufletul vostru vinovăția și judecata de sine care limitează expresia Dumnezeului care sunteți. Odată ce v-ați iertat pe voi înșivă, să știți că această viață și cele care vor veni sunt pur și simplu pentru experiența de a fi parte dintr-un Acum, care este viitorul a tot ceea ce este.

Să știți că sunteți veșnici,

că nu ați eșuat niciodată și că singura greșeală pe care ați făcut-o vreodată a fost să credeți că ați făcut ceva greșit.

Iubește-te pe tine, maestre, și ascultă ce-ți spune sinele, ce are nevoie să simtă, și apoi urmează acel lucru din toată inima până te plictisești de el. Plictiseala este un semn din partea sufletului tău că ai învățat tot ce ai avut de învățat dintr-o experiență și că e timpul să mergi mai departe, către o altă aventură. Atunci când asculți doar de simțămintele dinlăuntrul tău, ești liber să devii în acest moment orice alegi să devii. Și să știi că niciodată nu trebuie să dai socoteală nici unei legi, învățături sau entități. Acum-ul – și simțămintele pe care le dobândești din el – asta e tot ce va conta vreodată.

Devino fără-de-lege, maestre.

Asta nu înseamnă nechibzuință. Înseamnă că cel cu frânghia va îndepărta ștreangul de la gâtul tău și te va lăsa să respiri. Când te îndepărtezi de legi, dogme și credințe limitate, atunci îți dai voie să fii libertatea și nelibertatea care este Dumnezeu. Atunci poți fi pur și simplu puterea care ești, poți să creezi și să te regenerezi pe tine însuți în viață. Atunci, momentul pentru care te afli aici nu este ca să te revanșezi față de cineva căruia i-ai făcut ceva, ci mai degrabă pentru că vrei să trăiești. Iar acea aventură se desfășoară clipă de clipă.

Trăiți și fiți fericiți. Acesta este singurul lucru pe care Tatăl v-a cerut vreodată să-l faceți.


Ramtha – Cartea Albă


Distribuie articolul

Scris de

Lasă un răspuns