Un om a vrut la un moment dat să înțeleagă care este diferența dintre rai și iad, așa că începu să se roage și să ceară divinității o clarificare, cu privire la acest aspect.

Dumnezeu, imediat ce auzi rugămintea sinceră a omului, îl luă și îl purtă pe acesta în fața a două porți. Una dintre ele era intrarea către Iad, iar cealaltă spre Rai.

Când se deschise prima poartă, omului i s-a dat accesul a vedea Iadul, dar spre mirarea lui, nu era cu foc, cu fum sau cu cazane și ce mai auzise el. Din contră, totul era frumos, cer luminos, pajiști verzi, curat și din loc în loc mese pline cu bunătăți care de care mai alese, înconjurate de oameni așezați pe scaune dar care păreau nehrăniți, obosiți, supti de vlagă, sfrijiți, nefericiți. Toți aveau câte o lingură în mână, mâncare și tot ce pofteau, la discreție.

   Sursa imaginii

Brusc, Dumnezeu îl luă pe om și îl aduse în fața celeilalte porți, care este intrarea în Rai. Poarta se deschise și din nou o altă surpriză îl așteptă. La fel ca dincolo, totul arată bine, ținuturi minunate și mese îmbelșugate peste tot, oameni așezați pe scaune, dar aici toți râdeau, toată lumea era veselă, fiecare arăta cât se poate de frumos și sănătos, și la fel fiecare avea câte o lingură în mână…

În final, Dumnezeu îl scoase pe om și din Rai și îl aduse în fata ambelor porți de unde plecaseră inițial și îl lămuri o dată și pentru totdeauna.

Omule, ai văzut că toți, și în Iad, dar și în Rai aveau totul, și mai aveau și câte o lingură, ce-i drept foarte lungă, astfel încât nu puteai să o duci la gură să te hrănești singur? Cei din Iad vroiau totul doar pentru ei, singuri. Cei din Rai au înțeles că alta e calea bunăstării în condițiile date și se hrăneau unii pe ceilalți.

Vezi tu, omule, Raiul și Iadul sunt peste tot și ține doar de oameni cum doresc sa trăiască. Nu e nevoie să părăsești Pământul pentru a înțelege lucrul acesta, căci viața e veșnică dincolo de naștere și moarte. Alege omule, alege, dar fii atent, căci cum alegi așa trăiești. Eu îți dau voie orice, atât de mult te iubesc.


Text compus de Robert Pope. Inspirat din diverse surse din internet, autori necunoscuți.Distribuie articolul

Scris de

Lasă un răspuns