Articol tradus și adaptat din engleză, de Robert Pope. Sursa articol https://copyblogger.com/f-e-a-r/


„Am scris în trecut despre efectele urâte ale fricii

– cum poate duce la amânare, blocaje creative și conținut neremarcabil. Sentimentul nostru de teamă este că deraiază succesul mai des decât încercările reale de succes eșuate. Cu toate acestea, uitându-mă mai profund la subiect, am descoperit că de multe ori nu avem de-a face cu frica reală. Este ceva mult mai ridicol. Nu frica te împiedică.

Este „F.E.A.R.” (F R I C A)!!!

Frica este un lucru bun. Frica este un răspuns emoțional la o amenințare reală și este un mecanism fundamental de supraviețuire care ne-a servit bine de-a lungul istoriei umane. Când te afli într-un pericol imediat, frica îți spune să te duci într-un loc mai sigur.

Odată ce strămoșii noștri au văzut câțiva prieteni și rude devorate de lei, teama leilor a devenit o mișcare inteligentă. În zilele noastre, reacționăm într-un mod similar legitim atunci când ne confruntăm cu o mașină care se îndreaptă spre noi, de exemplu. Frica este, de asemenea, un adevărat răspuns emoțional atunci când suntem pe punctul de a pierde pe cineva sau ceva important pentru noi. Așadar, nu este vorba doar de siguranța noastră personală – ne putem teme de pierderea unei persoane dragi din cauza bolii sau de posibila pierdere a casei noastre din cauza șomajului (alte exemple).

Iată problema:

Senzația pe care o experimentează oamenii în fața acțiunii pentru a-și realiza visele – de afaceri, personale, spirituale, orice – de obicei nu este frică adevărată.

Este F.E.A.R. (F R I C A)!!!

Ce este „F.E.A.R”?
F. E. A. R. este un acronim pentru False Evidence Appearing Real (False Evidențe care Apar ca fiind REALE). Nu există nici o amenințare adevărată a pericolului fizic imediat, nici o amenințare cu pierderea cuiva sau a ceva drag pentru noi, de fapt nimic acolo. F.E.A.R. (F R I C A) este o iluzie. Ceva pe care îl fabricăm în mintea noastră și ne prefacem că este real. Este un basm pe care ni-l spunem noi înșine, care ne împiedică să facem ceea ce vrem cu adevărat!

Dovezi false care par reale! Eticheta obișnuită pentru F.E.A.R (F R I C A) este anxietatea, o emoție mai puțin fundamentală care apare pur și simplu din propriile noastre gânduri, nu din realitatea externă. Și 50 de ani de cercetare în psihologia cognitivă demonstrează că, deși nu putem controla întotdeauna cum ne simțim, avem puterea de a alege modul în care gândim și acționăm!

Cum să cucerești F.E.A.R. (F R I C A)

„Anxietatea nu este altceva decât să re-experimentăm în mod repetat eșecul în avans. Ce risipă.” – Seth Godin. Eșecurile din trecut sunt dovezi reale care justifică teama de eșecul viitor? Nu, pentru că dacă nu continuați să faceți exact același lucru mereu și să așteptați rezultate diferite (o definiție a nebuniei), nu aveți dovezi reale că următoarea dumneavoastră abordare va eșua!

Eșecurile din trecut generează dovezi false care par reale!

Din contră, este probabil că ați învățat lucruri din eșecurile dumneavoastră, din trecut, care în schimb oferă dovezi că șansele dumnevoastră sunt acum mai bune ca niciodată! Cel mai rău scenariu, desigur, îi implică pe cei care nu au eșuat niciodată, pentru că nu au încercat niciodată. Acești oameni au zero dovezi reale despre orice și trăiesc în cea mai pură închisoare imaginară a minții.

Ghici ce? Oamenii sănătoși, bine reglați, își asumă riscuri rezonabile, fără toată această teamă profundă asupra rezultatelor specifice. Călătoria este ceea ce îți va plăcea și s-ar putea să te ducă undeva mai bine decât ai sperat inițial. Indiferent de ce, fiecare călătorie vă învață ce trebuie să știți pentru a o urma pe următoarea.

Deci, formula pentru cucerirea F.E.A.R. (F R I C A) este simplă:

Încercați + Aflați + Adaptați + Încercați = Succes

Sau cine știe… ar putea fi doar:

Încearcă = Succes

Un lucru este sigur, totuși … nu veți avea nicio dovadă reală a nimic până nu faceți acest lucru.”


 

Distribuie articolul

Scris de

Lasă un răspuns