SUPRAVIEȚUIREA ESTE STAREA FRICII DE MOARTE

     „Dacă înțeleg bine, obiectivul supraviețuirii, este de a evita moartea atâta timp cât acest lucru este posibil, deși sunt sigur(ă) că în final voi muri?” Este exact cercul vicios pe care îl propune supraviețuirea: o fundătură pe toate planurile și moartea care se ascunde la capătul acesteia.

Întregul nostru proces evolutiv nu constituie decât un ultim obiectiv, acela de a descoperi adevărata viață și de a îngădui, în sfârșit, realizarea sa pe Pământ. Reprezintă o necesitate pentru ca nivelul meu de conștiență să crească, până în ziua în care voi decide, de la sine, să abandonez vechiul program de supraviețuire. Am început prin a experimenta momente de profundă bucurie și pace interioară. Momente care mi-au amintit că există o altă cale de a fi, sublimă, în cazul în care mă aflu într-o comuniune deplină cu tot ceea ce mă înconjoară. Aceasta este viața, adevărata viață. Totuși, definiția oferită de dicționar este confuză:

VIAȚĂ: Un ansamblu de fenomene și de funcții esențiale care se manifestă de la naștere până la moarte.(www.lexilogos.com)

Un moment! Se vorbește și despre moarte în această definiție. În acest caz, ce diferență este între viață și supraviețuire?” Evident, definițiile din dicționare sunt scrise de oameni care, în mod inconștient, supraviețuiesc! De aceea, nu este deloc surprinzător faptul că acestea sunt prezentate distorsionat, din moment ce autorii lor se identifică cu, corpul lor mortal. Când voi înțelege faptul că sunt un spirit cu suflet nemuritor care trăiește într-un corp muritor, totul va fi clar. Atunci voi putea trăi cu adevărat, adică voi trăi ca o persoană care știe că este nemuritoare. Ca urmare îți ofer o nouă definiție a vieții:

VIAȚA ESTE STAREA DE BUCURIE ȘI IUBIRE ÎN MATERIE

     „În acest caz, sunt departe de a fi în viață. Aproape în permanență supraviețuiesc!” Este normal, deoarece te consideri un corp fizic muritor. Nu știi cine ești cu adevărat. Eu, ființa umană sunt compusă din trei elemente de bază:

UN CORP, UN SUFLET ȘI UN SPIRIT

     Pentru a efectua o comparație-explicație, apelez la o mașină. Când privesc un automobil, îi remarc forma, culoarea, marca, etc.. Acestea corespund corpului fizic, cel al obiceiurilor si percepțiilor senzoriale. La fel se întâmplă și în cazul în care privesc o persoană, îi văd forma, culoarea, pielea, părul, etc..

Când mă aflu în mașină, îi remarc scaunele confortabile, volanul, pedalele, bordul. Acestea corespund corpului meu emoțional și dorințelor sale. Dacă doresc să continui examinarea, deschid capota pentru a verifica motorul, și mă strecor sub șasiu pentru a examina frânele și țeava de eșapament. Iată corpul mental, cel al gândurilor.

Ceea ce numesc corpul meu este alcătuit din trei corpuri în unul. Primul este vizibil iar celelalte două sunt invizibile, însă foarte reale. Ca și în cazul unui automobil care nu poate funcționa având numai caroserie, tot așa, corpul meu fizic nu poate trăi fără celelalte două corpuri, chiar dacă acestea nu sunt observabile cu cele cinci simțuri ale mele. Cu toate acestea, nici mașina și nici corpurile nu pot avansa fără un conducător. Deci, am un suflet, care este Diezeea individualizată. Sufletul știe încotro se îndreaptă. Înțelege că este într-o călătorie, cu un început și un sfârșit. Cunoaște traseul, și urmează direcția exactă.

În definiția ta de mai sus, vorbești despre spirit. În analogia ta cu mașina, unde se află spiritul?” Este Diezeea, creatoarea mașinii și a conducătorului, evident! Există și este singura creatoare în întreaga creație. Ea a creat totul pornind de la nimic! Nu a creat precum animalele, prin unirea unui ovul cu un spermatozoid. Aceasta nu este o creație, este reproducere. Spiritul creează mai întâi sufletul, și apoi corpul. Cine este creatoarea și unde se află ea? Este întrebarea la care vom răspunde pe tot parcursul acestui volum. Totul este aici!

Citește și:

Evoluția spre… noua Specie(V) – Istoria Evoluției.

Evoluția spre… noua Specie(IV) – Cine Sunt Eu?

Evoluția spre… noua Specie(III) – Conștiența.

Evoluția spre… noua Specie(II) – Moartea Nu Există.

Din cartea: “Evoluția spre… noua Specie, enunțat de Ghis, cules și redactat de Mado, din Volumele Personocratiei(Volumul 1) Editura Evoluționism”

Text redactat de Robert Pope.Distribuie articolul

Scris de

Lasă un răspuns