„Există 3 mari coșmaruri din care trebuie să ne Trezim, zice șamanul antropolog Alberto Villoldo:
1. Coșmarul SIGURANȚEI
2. Coșmarul MORȚII
3. Coșmarul IUBIRII

1. Coșmarul SIGURANȚEI,
este ILUZIA că putem să găsim siguranța în exteriorul nostru. Nu o vom găsi niciodată. Siguranța reală nu vine nici din contracte „beton” semnate, nici din mâncatul vegan, nici din relații aparent perfecte, nici din conturi bancare grase, nici din mașina nouă, nici din admirația mulțimilor.
Siguranța vine din certitudinea că totul CURGE ,totul este în permanentă schimbare și că esența noastră rămâne neschimbată indiferent pe ce râuri învolburate, fluvii uriașe și oceane furtunoase ne vom găsi la un moment dat.

2. Coșmarul MORȚII,
vine și ne face să trăim permanent cu FRICA și cu sentimentul că orice facem este… INUTIL.
Doar când ne vom experimenta și trăi adevărata natură, cine SUNTEM noi dincolo de învelișurile noastre, vom ști cu siguranță că „moartea” nu e decât o POARTĂ spre o noua existență a noastră în altă formă și atunci vom trăi în această viață și în acest corp fără frică.
DOAR când ne vom experimenta măcar odată natura reală…

3. Coșmarul IUBIRII,
vine din iluzia că iubirea e o „monedă de schimb”, ceva ce dăm și primim și că există o persoană pe pământ care e atât de compatibilă cu noi încât odată întâlnită, putem uita de toți ceilalți și de întreaga existență pentru că acum avem pe cineva care ne face compleți și suferințele noastre sunt alungate pentru totdeauna. Marea ILUZIE, care provoacă multă suferință.
Iubirea este materialul din care este creată realitatea. E o energie care CURGE. Și pe care o blocăm… când închidem inima cu FRICĂ.
Iubirea n-are nici o treabă cu relațiile de cuplu, care sunt minunate, de altfel. Și iubirea poate să se manifeste și în relații de cuplu așa cum se poate manifesta în toate aspectele vieții.
Când muncim cu energia iubirii se cheamă Vocație, când ne bucurăm de viată cu energia iubirii se cheamă Stare de PREZENȚĂ, când ne încărcam bateriile cu iubire… se cheamă CONEXIUNE.

Odată ce ne trezim din aceste 3 coșmaruri, TRĂIM cu adevărat, conștient, în asumare și libertate deopotrivă.


Alberto Villoldo – psiholog, antropolog medical și autor de origine cubaneză, care scrie în primul rând în domeniul neo-șamanismului.


Distribuie articolul

Scris de

1 răspuns la “Ieșirea din Coșmarurile Siguranței, Morții și Iubirii

Lasă un răspuns