SIstem imunitar puternic la altruiști

Sistem imunitar puternic, complex la altruiști:

Există un secret al secretului?

Pentru că încă nu este foarte clară, pentru mulți, treaba cu fericirea intrinsecă, adică fericirea este foarte instabilă si are, prea des momente sau perioade in care se dispare, pur si simplu.

Desigur că fericirea nu este o stare plată și constantă, la urma urmei până și peisajul Mamei Naturi este cu văi, munți si dealuri. Fluctuațiile fac parte din existenta lumii înseși. Totuși, aceste fluctuații se raportează la “ceva”, o linie de bază sau, daca vreți, un soi de fundal. În cazul nostru, ca oameni, la un fundal psihologic si, după caz, spiritual.

Cele 3 ingrediente ale fericirii stabile/ durabile sunt, după experiența autoarei (Carmen Todor – medic psihiatru, coach NLP, trainer și manager afaceri), chiar acestea:


1. Foarte multe CONVINGERI pozitive cu privire la propria persoană:

Ce gândești, ce simți despre tine?…

Aceste convingeri (din care deriva emoțiile noaste) există la nivelul subconștient și, de aceea, sunt mai greu de identificat sau de schimbat. Fără ele este, însă, practic imposibil să funcționăm într-un mod constructiv, creator si echilibrat. Deci, ne place sau nu, avem de muncă in a face curățenie in propriul subconștient pentru a avea o percepție pozitivă asupra propriei persoane și pentru a ajunge să ne simțim capabili, valoroși si competenți.

 

2. EUDAIMONIA – magic si spectaculos!:

Distincția dintre fericirea “hedonică” și cea “eudaimonică” a fost, multa vreme, subiect mai degrabă de dezbatere filozofică. Fericirea hedonică se referă la o stare de bine, mulțumire sau plăcere centrată pe sine. Adesea este legată de auto-recompensă. Fericirea eudaimonică vizează aceeași mulțumire, plăcere sau satisfacție, de data aceasta obținută prin raportarea la scopuri nobile și mai mari. Aceste sunt sensul si semnificația în viață, realizarea multor fapte bune, dezvoltare spirituală etc.

Cu totul neașteptat si pentru mine, este însuși subiectul unui studiu recent, realizat de o echipa de psihiatri, psihologi și imunologi. Aceștia au vrut să verifice dacă există vreo diferență la nivel molecular intre “hedoniști” si “eudaimonici”! Pentru aceasta au luat în calcul capacitatea de apărare a organismului, una dintre cele mai sensibile si reactive zone ale biologicului. Aici modificările apar foarte rapid, respectiv au studiat exprimarea genelor leucocitare (celulele de apărare din sânge) .

În prima etapă, au fost selectați “hedoniști” și “eudaimonici”

care, subiectiv, au afirmat un nivel de bine si mulțumire identic. S-a dovedit, însă, ca hedoniștii au o exprimare genetică care îi predispune spre inflamații și o capacitate de sinteza de anticorpi scăzută în raport cu eudaimonicii.

Si mai simplu spus: desi la nivel conștient poate să nu existe vreo diferență de senzație, biologicul ne arata ca Natura ii apară mai bine pe cei care sunt altruiști, empatici, compasivi sau spirituali.

“Putem sa ne facem pe noi înșine fericiți prin plăceri simple, dar aceste „calorii goale” nu ne ajută sa ne lărgim capacitatea de conștientizare sau capacitățile si funcțiile biologice. La nivel celular, se pare că trupurile noastre răspund mai bine la un fel special al stării de bine, unul bazat pe sentimentul interconectării si al unei existențe cu scop” – prof. Barbara L. Fredickson, coordonatoarea studiului.(http://www.natureworldnews.com/articles/3242/20130730/human-body-distinguishes-between-hedonic-eudaimonic-happiness-molecular-level.htm)

Așadar, să nu trăim doar pentru noi și micile noastre plăceri mărunte. A te simți bine și a face bine sunt strâns legate si, împreună, te susțin spre o fericire durabilă.

 

3. Obtinerea de REZULTATE:

Acest punct este oarecum sinonim cu învățarea și progresul continuu. Sincer nu văd cum am putea fi, în mod durabil, fericiți fără sentimentul evoluției, al creșterii, al perfecționării și fără obiectivarea acestui progres prin niște rezultate. Si aici nu este vorba doar de progres social, profesional sau relațional ci, în egală măsura, în autocunoaștere și dezvoltarea personală/ spirituală.

Pentru că, așa cum am mai spus-o de o mie de ori, cel mai bun prieten al tău și singurul pe care te poti baza, oricînd, oriunde și singurul cu care ești obligat să trăiești ești doar TU.


Mai multe informații, descoperiri științifice despre funcționarea organismului umam pot fi găsite și în acest articol: Nemurirea există – cercetările unui fizician român despre vindecarea cancerului(+VIDEO).În videoclipul de la finalul articolului veți afla despre multe alte descoperiri în domeniul cunoașterii umane care sunt confirmate, testate, dar inerția cu care acestea ajung la marele public, din păcate, poate fi și de 20-30 până la 60 de ani. Fii printre primii care află și care își îmbunătățesc calitate propriei existențe.


Mai multe materiale pot fi găsite și în pagina de Facebook – Puterea Intenției


Sursa materialului prezentat în articol se găsește la: https://www.artafericirii.ro/autocunoastere/trei-secrete-mari-si-late-ale-fericirii/


Detalii despre fericirea hedonică și cea eudaimonică se pot găsi urmărind videoclipul de mai jos:



 

Distribuie articolul

Scris de

Lasă un răspuns