Pentru că tot observ oameni care se plâng de conducători, de structuri, de sistem, de diverse, etc.
Hai să încep cu o paralelă că poate e mai simplu de înțeles, explicat.

De exemplu, între toate calculatoarele din lume, telefoane deștepte, laptopuri, servere, orice echipamente/unelte tehnologice, noi toți(prin tehnologie) am creat o legătură între noi. Prin cabluri și prin unde radio. Asta pentru a putea comunica și transmite informație cu ajutorul tehnologiei între noi. Pe scurt se numește intranet/internet. O mulțime de echipamente care mai de care mai sofisticate care comunică unele cu altele.

                          Sursa imaginii

Există puncte de intersecție între toate acestea. Ele se numesc hub-uri, switch-uri, antene. Ca să fie clar, dacă să spunem ca suntem unii care avem „scule” performante local, viteza de transmitere a informației este limitată echipamentul cu viteza cea mai mică din toată rețeaua. Adică cel mai neperformant cablu, cel mai neperformant hub(punct de intersecție), cea mai neperformantă antena din rețea, cel mai neperformant telefon sau laptop(calculator)… Acestea dictează viteza cu care se întâmpla tot ce se întâmplă în relația cu ele!

Deci dacă ai un nod, un punct de intersecție, o unealtă care este mai lentă și care face „1 pas pe secunda” dar este parte din rețea, degeaba toate celelalte echipamente pot face „1.000 de pași pe secunda” pentru că viteza de comunicare va fi dictată de cel mai lent echipament când acesta este accesat. Pentru că atât poate.

Dacă la echipamente poți să pui noi programe care să le facă mai performante sau să le înlocuiești cu alte echipamente de generație mai nouă, mai rapidă și astfel poți alinia rețeaua, adică să o aduci la un nivel cât mai echilibrat, apropiat… Eh, cu oamenii situația e puțin mai complexă, dar principiul e același.

Ideea este că echipamentele pot fi înlocuite cu altele mai potrivite pentru întreaga rețea sau unde se mai poate, se vor scrie programe care sa le îmbunătățească, actualizeze astfel încât să fie la un nivel asemănător.

În structura societății umane dacă ai în punctele de legătura importante oameni neperformanți, totul este dictat de aceștia. Fie un grup de prieteni, o firmă, un oraș, un stat. Cred că este important a se înțelege acest lucru. De aceea am scris aceste cuvinte.

Bineînțeles că oamenii nu sunt mașini/unelte, dar principiul de funcționare a conexiunilor între noi este același.  Dacă un obiect îl poți arunca, nu poți face același lucru cu omul. Asta ne face să fim umani.

Soluția? Orice schimbare a oricărei situații începe cu acceptarea, conștientizarea. Orice om, influent, mai mult sau mai puțin, cred că ar trebui să aibă în vedere acest fapt. Cel mai neperformant conduce!

Text compus de Robert Pope.Distribuie articolul

Scris de

Lasă un răspuns