Adio frământări, adio insomnii. Darurile vieții îmbrățisate.
Drepturile nu există decât la suprafață, în ceea ce voi numiți viață socială. Dacă pătrundem mai adânc în viața reală, drepturile dispar. În locul lor apar darurile. Acesta este unul…
Frumusete vs. Victorie
Aceasta este, de fapt, ideea principală. Van Gogh, poate cel mai creativ olandez, care nu a câştigat niciun ban în timp ce revoluționa arta, a spus: „,Eu unul nu ştiu…
Omul de pe Pământ [2007] – (eng. The Man from Earth)
"The Man from Earth" este o bijuterie cinematografică subestimată, care poate să ofere o experiență provocatoare și captivantă publicului, în special celui interesat de explorarea temelor filozofice și a misterelor…
Războinic Pașnic [2006] – (eng. Peaceful Warrior)
"A Peaceful Warrior" nu este doar un film, ci și o călătorie către auto-descoperire și înțelegere. Este un film motivațional care invită publicul să reflecteze asupra propriilor alegeri și să…
Călugărul Antiglonț [2003] – (eng. Bulletproof Monk)
Film plin de acțiune și aventură, care poate inspira pe oricine să își găsească curajul și să lupte pentru ceea ce crede în viață.
Imaginația este mai importantă decât cunoașterea – A. Einstein
Afirmația lui Einstein despre importanța imaginației este valabilă nu numai în domeniul științific, ci și în multe alte domenii ale vieții. Imaginația ne permite să ne depășim limitele și să…
Perfidul cerc vicios + LEGEA EFORTULUI INVERSAT![Partea 2 din 2]
Dorința de a avea mai multe experiențe pozitive este prin ea însăşi o experiență negativă. Şi, în mod paradoxal, acceptarea experienței negative este în sine o experiență pozitivă.
Cercetare inovatoare: Studiu pe 80 de persoane fericite și sistemul lor imunitar[+Video]
Descoperă cum corpul uman identifică diferența dintre fericirea hedonică(egocentrică) și cea eudaimonică(altruistă) și cum dezvoltă un sistem imunitar diferit.
Perfidul cerc vicios + Legea Efortului Inversat![Partea 1 din 2]
Există ceva ciudat în legătură cu creierul uman, ceva ciudat și insinuant care, lăsat în voia lui, poate înnebuni definitiv un om. Spuneți-mi dacă vă sună familiar următorul scenariu: Gândul…
Disonanță cognitivă
Experimentezi disonanța cognitivă ori de câte ori gândurile sau acțiunile nu se potrivesc cu credințele sau valorile proprii.